از موج کره ای چه خبر؟
 از هر 10 کره‌ای، چهار نفر داروهای کنترل‌شده استفاده می‌کنند.

بر اساس گزارشی که توسط یک نهاد تحقیقاتی پارلمانی روز پنجشنبه منتشر شد، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ میلیون نفر در کره جنوبی (چهار نفر از هر ده نفر ) داروهای کنترل‌شده دریافت کرده‌اند. حدود ۱.۹۳ میلیارد دوز از این داروها در قالب نزدیک به ۱۰۰ میلیون نسخه تجویز شده است.

این داروها که در قانون کره با عنوان «مواد مخدر پزشکی» شناخته می‌شوند، شامل مواد مخدر و روان‌گردان برای تسکین درد، بیهوشی، اضطراب، اختلالات خواب و بیش‌فعالی هستند.

مصرف گستردهٔ این داروها به‌خودی‌خود نشانهٔ سوءمصرف نیست. اما وقتی چهار نفر از هر ده نفر در یک کشور به داروهایی نیاز پیدا می‌کنند که برای کنترل اعصاب، اضطراب، بی‌خوابی و فشار روانی تجویز می‌شوند، این دیگر یک آمار ساده نیست؛ این یک هشدار اجتماعی است.

و بدتر از آن، رشد انفجاری تجویز این داروها برای کودکان و نوجوانان است. حجم داروهای کنترل‌شدهٔ تجویز شده برای افراد زیر ۱۹ سال بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تقریباً دو برابر شده است. تجویز داروهای بیش‌فعالی (ADHD) در همین دوره ۱۳۹ درصد افزایش یافته؛ از ۳۷.۷۱ میلیون دوز به ۹۰.۲ میلیون دوز.

زمانی که نظام اقتصادی و اجتماعی یک کشور آن‌قدر خشن و فرسایشی است که شهروندانش برای ادامه دادن به داروی کنترل‌شده نیاز پیدا می‌کنند، دیگر نمی‌توان مسئله را فقط یک «مشکل فردی» یا «سوءمصرف» دانست.

گزارش مجلس کره هم این واقعیت را تأیید می‌کند: سامانه‌های نظارتی فعلی، از جمله سیستم بازنگری مصرف دارو و سیستم مدیریت اطلاعات مواد مخدر، برای شناسایی و جلوگیری از تجویزهای مشکوک به‌صورت لحظه‌ای کافی نیستند. همچنین بین ژانویه ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۵، داروهایی که تجویزشان از طریق پزشکی از راه دور ممنوع بود، ۱۳٫۵۴۵ بار تجویز شده‌اند که ۱۱٫۴۰۰ مورد (یعنی ۸۴٫۲ درصد) مربوط به داروهای کنترل‌شده بوده است.

گزارش می‌گوید: «دولت نباید شکاف‌های نظام نظارتی و مشاوره‌های پزشکی سرسری را بدون پاسخ بگذارد یا سوءمصرف دارو را صرفاً یک مشکل فردی تلقی کند. یک بازنگری اساسی لازم است، از جمله نظارت لحظه‌ای اجباری بر داروهای کنترل‌شده.»

اما حقیقت این است که تا وقتی ریشهٔ اضطراب، فشار روانی و ناامیدی در جامعه خشک نشود، هیچ سامانهٔ نظارتی و هیچ قانونی نمی‌تواند جلوی فروپاشی روانی یک ملت را بگیرد.

کره‌ای که چهار نفر از هر ده شهروندش برای ادامه دادن به داروی کنترل‌شده پناه می‌برد، به یک بازنگری اساسی نیاز دارد، نه فقط در نظام دارویی، بلکه در مدل زندگی‌ای که مردم را به این نقطه رسانده است.

پس موج کره ای، موسیقی کره ای و …. در حقیقت نقش مسکن است تا چیز دیگر!!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.