پس از رونمایی از تندیس کوروش در تاجیکستان[1] اظهار نظرهای مختلفی بیان و برخی احساس خطر کردند. یادداشت حجت الاسلام مهدی قیاسی کارگر مقدم را در همین رابطه بخوانید: بی بی سی رونمایی از تندیس کوروش در تاجیکستان را گزارش میکند و سایتهای ایرانی دارای گرایشات سیاسی خاص این را زنگ خطری برای ایران میخوانند تا کوروش را از دست ندهیم! اما چند سوال در این موضوع وجود دارد:
۱- چرا تا اوایل دوران پهلوی در کتب تاریخ ایران خبری از کوروش نیست و تنها از افراد دیگری همچون جمشید و فریدون و … نام میبرند؟
۲- چرا فردوسی که از قهرمانان و اساطیر ایران نامبرده هیچ اشارهای به کوروش ندارد؟
۳- چرا مستشرقان غربی تلاش کردند کوروش را از میانه تاریخ ایران به صدر بکشانند و شخصیت آن را بازسازی کنند؟
۴- چرا جریان ناسیونالیسم از طرفی به ترویج جریان زرتشتیگری با قرائتی جدید و تحریف شده میپردازند و از طرفی شخصیت کوروش که بت مردوک(بتی به شکل گوساله) و دیگر بتها را ستایش میکند را ترویج میکنند؛ در حالیکه این یک تناقض وپارادوکس آشکار است!
۵- جریانی که خود را مدعی ضد جنگ و خونریزی بودن میدانند، چگونه به ترویج شخصیت کوروش که با جنگ و خونریزی و نابودی چند تمدن بزرگ کشور گشایی کرده و افراد زیادی را در این جنگها به بردگی گرفته(بجز آزادی یهودیان بابل) میپردازند؟!
در پایان جای سوال از سایتهای داخلی دنبالهروی جریان ناسیونالیسم است که چرا از ساخت برخی سریالهای ترکی و سریالهای سایر کشورها که مفاخر بزرگی ایرانی اسلامی مانند ابوعلیسینا و … را تحریف و از آنِ کشور خود میخوانند! احساس خطر نمیکنند؟!
منبع: پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز 3/10/1402
[1] – به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس (2/10/402)در دوشنبه، مجسمه «کوروش کبیر» توسط «رستم امامعلی» رئیس مجلس ملی و شهردار پایتخت تاجیکستان در شهر دوشنبه رونمایی شد. این مجسمه تاریخی که در پارکی با نام «کوروش کبیر» نصب شده، از مصالح مرغوب و با هنر عالی ساخته شده و ارتفاع آن 3 متر است.
رئیس مجلس ملی و شهردار پایتخت تاجیکستان، نصب مجسمه این شخصیت پرآوازه را در شهر دوشنبه نشانه احترام فراوان به شایستگیها و تکریم شخصیتهای تاریخی ملت تاجیک عنوان کرد. شایان ذکر است که 7 ژوئن سال 2019، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان و «رستم امامعلی» شهردار پایتخت این کشور پارکی را به نام «کوروش کبیر» در منطقه «شاهمنصور» شهر دوشنبه افتتاح کردند.