فرقه پژوهی
اندیشه و تفکر تشیع انگلیسی، ایده ای در راستای پروژه شیعه هراسی است که با تبلیغات بسیار گسترده و وسیع در سطح جهان با بهرهمندی از شیعیان، چهرهای زشت و خشن از تشیع، نزد ملل و ادیان جهان به نمایش گذاشته و به تخریب چهره شیعه پرداخته است و میخواهند جاذبه شیعه را کم کرده، مانع از نشر مبانی شیعه در جهان شوند.
از همان ابتدای انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (رحمهاللهعلیه) با صدای بلند به گوش دنیا میرساند که ما انقلابمان را به جهان صادر میکنیم؛ از این رو جریان آمریکایی صهیونیستی به شدت به وحشت افتاده و برای جلوگیری از گسترش آن به فکر چاره بر میآید. یکی از اقدامات جریانات استکباری به خصوص سرویسهای جاسوسی انگلیس، آمریکا و رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران، فرقهسازی و تشدید اختلافات در میان مذاهب اسلامی است. تشکیل گروههای تندروی اهل تسنن موسوم به تکفیری وهابی و همچنین حمایت از افراطیون شیعه همچون فرقه شیرازی و قرآنیون در داخل ایران، عراق و سایر کشورهای منطقه است.
اما تشیع انگلیسی چه شاخصههایی دارد؟
تشیع انگلیسی به اندیشههای افراطی و فرقه گرایانهای گفته میشود که ترویج آنها، دشمنان را در راه رسیدن به اهدافشان یاری میکند، گرچه ممکن است افراد ناخواسته و از روی جهل، تعصب، غفلت، جاه طلبی به ترویج این تفکرات و رفتارها بپردازند.
شیعه انگلیسی مزدورانی هستند که نظام سلطه مستقیماً آنها را به خدمت گرفته تا به گسترش و هدایت تشیع انگلیسی اقدام کنند؛ به کار بردن تعبیر تشیع انگلیسی برای جریان و گروهی، مستلزم ارتباط مستقیمشان با انگلیس نیست؛ شیعه انگلیسی جهت سوء استفاده از احساسات مذهبی و چه بسا افراطی آنها مأموریت فتنه انگیزی در جهان اسلام را دارد و با چند واسطه مروج اسلام آمریکایی و سکولار است.
تشیع انگلیسی، ستیز با مسلمانان را از اولویت های خویش می داند و با مبارزه درون مذهبی و با ایجاد تزلزل در تفکرات شیعیان، آنها را از تفکر انقلابی و خط مقاومت اسلامی دور کرده و حزب الله لبنان را که پیرو و حامی ولایت فقیه است، حزب الشیطان معرفی میکند. تشیع انگلیسی در تبلیغات خود، چهرهای متفاوت و ناپسند از تشیع به جهانیان ارائه میکند و در این مسیر، جاذبههای تشیع را به دافعه تبدیل کرده است که از جمله میتوان به انتشار کتاب الفاحشه الوجه الاخر … توسط یاسر الحبیب اشاره کرد که این امر موجب برانگیخته شدن احساسات اهل سنت و ایجاد هجمههایی علیه شیعیان شد.
از مختصات فکری و رفتاری تشیع انگلیسی می توان به ترویج افراط گرایی در شعائر مذهبی از جمله قمه زنی و لعن علنی، مخالفت با علوم عقلی و توجه به ظاهرگرایی، عدم دخالت روحانیون در تصدی امور کشور و غیر قابل اجرا بودن حدود اسلام تا زمان ظهور حضرت مهدی (عجلاللهفرجه) و همچنین عدم تشخیص حق و باطل در زمان کنونی اشاره کرد که منتسبان به این جریان با به کار بردن عنوان شعیره درباره قمه زنی، هرگونه مخالفت با اینگونه عزاداری را حرام و انجام آن را اصل تشیع معنا و به راحتی مخالفان قمه زنی را از دایره تشیع خارج میکنند.(1)
شیعه انگلیسی طرفداران قمه زنی را علوی و مخالفان آن را اموی میداند و یاسر الحبیب از مروجان این تفکر با بیان مکاشفهای جعلی، حکم مخالفت با قمه زنی را محاربه با امام زمان دانست که همین امر موجب گسترش آن در بین تشیع انگلیسی شده که چهره شیعه را در اذعان عمومی، وهن آلود و خشن معرفی میکند.(2)
پینوشت:
1- حسن بابایی، قیچی استعمار، ص106، نشر سیمای فلق اصفهان سال 1396.
2- همان، ص112.