مسیحیت اوانجلیستی

فرقه پژوهی

طرفداران جریان مسیحیت صهیونیستی در کشورهای غربی بالأخص آمریکا به مسیحیان اوانجلیستی[1] مشهور هستند. آنان حامیان کشتار وحشیانه رژیم اشغالگر در سرزمین فلسطین هستند. در این مجال قصد داریم گوشه از تحرکات خصمانه آنان علیه دفاع مشروع نیروهای حماس از مردم غزه را به نقل از روزنامه گاردین به‌اختصار بیان نماییم.

ساعتی بعد از شروع حملات نظامی نیروهای حماس در مناطق اشغالی بسیاری گروه‌های وابسته به مسیحیت اوانجلیست های حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

پس از به هلاکت رسیدن تعدادی از یهودیان صهیونیستی به دست نیروهای مردمی حماس، سران این جریان با شدت ناراحتی و عصبانیت، به‌تمامی مسیحیان اوانجلیست آمریکایی فراخوان دادند که هر چه زودتر در مراسم به‌اصطلاح دعا و پرستش برای نجات اسرائیل شرکت کنند. برای ابراز همدردی با رژیم غاصب، بیانیه‌ای را با استفاده از آموزه‌های کتاب مقدس علیه نیروهای مردمی حماس تنظیم کردند و به ملت فلسطین و حامیانشان تروریست اعلام کردند. این بیانیه در تمامی ایالات‌متحده آمریکا منتشر شد و به گفته این نشریه 45 هزار کلیسا ذیل این بیانیه را امضا کردند. لازم به ذکر است رئیس‌جمهور فعلی آمریکا و چند تن از مقامات رده‌بالای کاخ سفید این بیانیه را امضا کردند.

 بیش از دو هزار نفر از روسای کلیسایی جریان مسیحیت اوانجلیستی این بیانیه را تأیید و امضا کرده به‌صراحت اعلام کردند: به‌طور کامل از حق و وظیفه اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حملات بیشتر حمایت می‌کنند. علی‌رغم انتشار اخبار منتشرشده در رسانه‌های آمریکایی، به 8 هزارنفری که در بمباران‌های وحشیانه و غیراصولی رژیم صهیونیستی جان باختند، عامدانه توجه چندانی نداشتند.

در بخشی دیگر از بیانیه آن‌ها آمده است: مطابق باسنت جنگ عادلانه مسیحی، ما همچنان بر مشروعیت حق اسرائیل برای پاسخ به کسانی که این حملات را آغاز کرده‌اند، تأیید می‌کنیم، زیرا در بخش رومیان 13 از کتاب مقدس آمده است: به دولت‌ها قدرت می‌دهد تا علیه کسانی که مرتکب چنین اعمال شیطانی علیه زندگی بی‌گناهان می‌شوند، شمشیر بکشند.

 در حال حاضر، برنامه پرستشی تمام کلیساهای اوانجلیستی از هفتم اکتبر تا امروز فقط به موضوع فلسطین و دعا برای نجات رژیم صهیونیستی اختصاص پیداکرده و هرگونه اظهارنظر در مورد جنایات رژیم اشغالگر با برخورد شدید روسای جریان مواجه خواهد شد.

[1] – تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و همچنین تصمیم به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به این شهر، علاوه بر یهودیان ساکن در اسرائیل، جمعیتی دیگر را نیز خشنود کرد. این افراد اوانجلیستها یا همان پیروان کلیسای انجیلی هستند که معتقدند با به رسمیت شناخته شدن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، جهان به پایان خواهد رسید، مرحلۀ «آخرالزمان» آغاز خواهد شد و درنهایت مسیح دوباره به زمین برمی‌گردد.استقبال اوانجلیستها از تصمیم دونالد ترامپ (شاخه‌ای از پروتستانتیسم و بزرگترین فرقۀ مسیحی در آمریکا) در حالی است که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان با این تصمیم دونالد ترامپ مخالفت کرده است. باید توجه داشت که موضع سیاسی اوانجلیستها در قبال بیت‌المقدس، ریشه در الهیات پیروان این آیین دارد.

پیروان این مذهب اطلاعات چندانی از موضوعات سیاسی خاورمیانه ندارند، اما در بسیاری از موضوعات طرفدار اسرائیل هستند. زیرا برای آنها تعهدات مذهبی بر همه چیز اولویت دارد. اهمیت بیت‌المقدس و اسرائیل برای آنها، به باورهایشان دربارۀ «معبد سوم» برمی‌گردد.
از دهه ۷۰ پس از میلاد مسیح و زمانی که رومیها «معبد دوم» را از بین بردند، هیچ معبدی متعلق به یهودیان در مسجدالاقصی وجود ندارد. اما بر اساس پیش گویی‌هایی که در کتابهایی مانند دانیل، متیو، کتاب آخر عهد جدید و نامه دوم به تسالونیکیان آمده است، معبد سوم  «Tribulation Temple» در بیت‌المقدس ساخته خواهد شد و ساخت این معبد، آخرالزمان را به ارمغان خواهد آورد. اوانجلیستها به درگیری‌های میان اعراب و اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی به عنوان مرحله‌ای گذار و از پیش مقرر شده می‌نگرند که در کتابهای مقدسشان نیز به آن اشاره شده است. آنها به بازگشت یهودیان به سرزمین مقدس اعتقاد داشته و معتقدند هرچه تعداد یهودیان در اسرائیل بیشتر باشد، مسیح زودتر ظهور خواهد کرد. آنها جنگ و ویرانیِ بزرگ برای رسیدن به مرحلۀ ظهور را موضوعی اجتناب ناپذیر می‌دانند و بر این اساس حتی با برخی از اقداماتی که در سطح بین‌الملل برای برقراری صلح جهانی انجام می‌شود، مخالفند.

منبع

پایگاه خبری مفاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.