تبلیغ بهائیت

فرقه پژوهی برداشت از بهائیت در ایران:

تشکیلات بهائیت در گزارشی که از تبلیغ بهائیت در کشور مالزی به بهانه وقوع سیل ارائه داد، به استفاده از ابزار آموزش و مشاوره اشاره کرد. بهائیت که نشان داده بیش ازاستدلال، به تبلیغ با سوءاستفاده از نقطه ضعف افراد تمایل نشان می دهد و بی توجه به منع حکومت ها از تبلیغاتش، از برخورد با تبلیغ تهاجمی اش نیز به عنوان فرصت در عرصه بین الملل بهره می برد!

تشکیلات بهائیت اخیراً گزارش تبلیغی خود را در کشور مالزی به بهانه سیل ارائه داد. آموزش و مشاوره، اسم رمز تبلیغ بهائیت در بسیاری از کشورها است

تشکیلات بهائیت با استفاده از عناوینی مطبوع و عوام پسند همچون آموزش و مشورت تلاش دارد تا غیربهائیان، خصوصاً اقشار آسیب پذیر را جذب کرده و برای خود کادرسازی کند. به عبارتی مبلّغین بهائی که در ابتدا با پوشش آموزش و مشورت وارد می شوند و هدف خود را خدمت به اجتماع معرفی می کنند، اما در ادامه نشان می دهند که هدفی جز تبلیغ این فرقه و کادرسازی برای تشکیلات بهائیت ندارند.

در این ترفند، تشکیلات بهائیت با سوءاستفاده از رنج و آلام مردم و هدف قرار دادن نقاط ضعف آنان سعی در تغییر عقیده و بهائی کردن افراد در هر سن و سال و با هر گرایشی را دارد.(1)

به عنوان نمونه تشکیلات بهائیت از تبلیغ موفق خود در کشور اسلامی مالزی و سوءاستفاده از وقوع سیل در برخی مناطق این کشور گزارشی ارائه داد که چگونه مبلّغین بهائی به بهانه خدمت، به مناطق آسیب پذیر اعزام می شدند؛ چنان که در بخشی از این گزارش می خوانیم: «یاملا ساتیاسیلان (Yamla Sathiyaseelan)، هماهنگ کننده برنامه های آموزشی در شهر شاه عالم (از شهرهای بزرگ مالزی) تجربه گروهی از جوانان (بهائی) را توصیف می کند: … چندین گروه از جوانان… پس از مشورت با موسسات بهائی، برای کمک به خانواده ها خود را به محله سری مودا رساندند. اصل معنوی مشورت، نقش مهمی در اقدامات امداد رسانی در جوامع بهائی سراسر مالزی داشت. آنچه به ما در برنامه ریزی و اقدام سریع برای همکاری با موسسات جامعه مدنی کمک کرد فرهنگ مشورتی بود که در نتیجه فرایند جامعه سازی شکل گرفته است.»(2)

اما به رغم مخالفت دولت مالزی با تبلیغ بهائیت و بکارگیری این شیوه تبلیغی توسط تشکیلات بهائی (با ماهی گیری از بحران ها و نقاط ضعف افراد) لازم است تا نکاتی را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم:

اول: بهائیتی که اولین تعلیم خود را جستجوی آزادانه حقیقت معرفی می کند(3) بیش از آنکه به دنبال اثبات عقایدش بواسطه استدلال باشد، به جذب افراد از راه شناسایی نقطه ضعف آنان می پردازد. سابقه تشکیلات بهائیت در بکارگیری این شیوه به قدری است که ارتشبد حسین فردوست در خاطرات سیاسی خود می گوید: «در دوران پهلوی، بهائیت در ایران توسعه عجیبی یافت و آن ها بر مبنای انگیزه و نقاط ضعف، به شدت افراد را جلب می کردند. چند مورد مطمئن به اطلاعم رسید که فرد، مقروض بوده و سازمان بهائی، قروض او را پرداخته تا بهائی شود.»(4)

دوم: تبلیغ تهاجمی بهائیت با سوءاستفاده از مشکلات مردم، ترفندی غیراخلاقی است که در تمام نقاط جهان (به استثنای اسرائیل) به کار گرفته می شود. لذا هرچند این شیوه بر خلاف مقررات برخی کشورها باشد، اما تشکیلات بهائی بی توجه به منع پیشوایانش در پیروی از حکومت ها(5) تبلیغ بهائیت را پیش می گیرد! چرا که مطمئن است کشورهای غربی با رسانه، صدور بیانیه و قطعنامه، فشار بر دولتمردان، ایجاد کمپین های حمایتی و… از آن‌ها حمایت نموده و در نتیجه، تأثیر تبلیغ آنان در صحنه بین الملل دوچندان می شود.

سوم: تشکیلات بهائیت در پوشش عناوین بشر دوستی و… در کنار تبلیغ و کادرسازی برای خود، به جمع آوری اطلاعات و جاسوسی برای کشورهای غربی، به ویژه صهیونیست ها می پردازد. نمونه جمع آوری اطلاعات و جاسوسی بهائیت را می توان در پرونده های جاسوسی زمان پهلوی(6) جاسوسی محیط زیستی و… در سال های اخیر جستجو کرد.(7)

بهائیت و صهیونیسم

آری؛ تشکیلات بهائی به نام خدمت به هم میهن در حالی به کام بهائیت تبلیغ می کند که نه میهن در بهائیت ارزشی دارد و نه هیچگاه تشکیلات بهائیت منافع خود را به غیر ترجیح می دهد. تشکیلاتی که فقط به برده سازی برای خود می اندیشد.

پی‌نوشت:

1- از این رو در رساله راهنمای تبلیغ این فرقه می خوانیم: «ببیند و تحقیق کند که نفوس در چه درجه و خطی کار می‌کند، چه افکاری دارند، به چه عقایدی متشبثند، مطابق آن با آن‌ها صحبت کند تا نزدیک شوند و اقبال نمایند»: محمدعلی فیضی، رساله راهنمای تبلیغ، بی‌جا: بی‌نا، چاپ سوم، 128 بدیع، ص، ص 87.

2- سرویس خبری تشکیلات جهانی بهائیت، مورخ: 02 بهمن 1400، 22 ژانویه 2022.

3- ر.ک: عباس‌افندی، مکاتیب، مصر: چاپ اول، 1921 م، ج 3، ص 332.

4- حسین فردوست، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، بی‌جا: انتشارات اطلاعات، چهارم، 1380 ش، ج 1، ص 376.

5- ر.ک: عباس افندی، مکاتیب، بی‌جا: مؤسسه ملّی مطبوعات امری، 134 بدیع، ج 8، صص 246-247.

6- جهت مطالعه بیشتر، بنگرید به مقاله: جاسوسی بهائیان برای لندن و واشینگتن

7- خبرگزاری فارس، تیتر مقاله: چرا تشکیلات بهایی به محیط زیست علاقه‌مند است؟، مورخ: 1399/3/13،